Energielabel bedrijfspand offertes vergelijken

Op onze website kunt u gemakkelijk en snel energielabel bedrijfspand offertes vergelijken. Zo’n energielabel heeft u nodig als u het pand wilt gaan verhuren of verkopen. Sterker nog, een energielabel is dan verplicht en moet op het moment van overdracht aanwezig zijn.

Bij het vergelijken van offertes hebben wij alleen de adresgegevens van uw pand nodig met daarbij het aantal vierkante meters oppervlakte. De vierkante meters die u opgeeft moeten exclusief opslag zijn. De vierkante meters van de opslag zijn namelijk vrijgesteld van het energielabel.

Verschillende offertes

Na het invullen van uw bedrijfspand- en adresgegevens ontvangt u over het algemeen binnen een uur 3 offertes op maat van verschillende energielabel aanbieders. Zo kunt u vervolgens aan de hand van de ontvangen offertes een keuze maken welke aanbieder het beste bij u past of voor de scherpste prijs een energielabel komt opnemen.

Opname van uw bedrijfspand

Na het online aanvragen van een energielabel bij de aanbieder waarop uw keuze is gevallen komt er een inspecteur lang om het bedrijfspand te inspecteren. Tijdens de inspectie worden er diverse gegevens genoteerd die invloed hebben op de energieprestaties van uw pand. Vervolgens wordt er een berekening op kantoor gemaakt welk energielabel uw bedrijfspand heeft. Deze wordt ook uitgewerkt en geleverd met een energie adviesrapport.

Energieadvies rapport en energielabel

Het energieadvies rapport bestaat uit maatregelen die u zou kunnen nemen voor een betere energieprestatie en het huidige energielabel is hierin te vinden. Gaat het om een kantoorpand en is het energielabel lager dan een label-C? Dan kan het handig zijn om te kijken naar de maatregelen voor een groener energielabel en of het mogelijk is om deze maatregelen uit te (laten) voeren. Vanaf 2023 geldt er namelijk voor kantoorpanden groter dan 100 m2 een verplichting dat deze panden minimaal een energielabel C moeten hebben.

Energielabel verplichting

Als pandeigenaar bent u bij verkoop of verhuur van uw bedrijfspand verplicht om over een energielabel te beschikken. Heeft u deze niet in bezit tijdens de overdracht? Dan riskeert u een fikse boete die kan oplopen tot wel 20.000 euro. Het is daarom belangrijk om een energielabel voor uw bedrijfspand op tijd aan te vragen bij een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf. De bij ons aangesloten energielabel aanbieders zijn allemaal BRL 9500 gecertificeerd, waardoor het energielabel die u ontvangt 10 jaar geldig is.