Kosten Energielabel Bedrijfspand

Een energielabel op laten stellen brengt de nodige kosten met zich mee. Hieronder leest u waar u rekening mee moet houden en waaruit de kosten zijn opgebouwd. 

Verreweg de meeste aanbieders bepalen de prijs voor het energielabel bedrijfspand op basis van staffels. Dit gaat per vierkante meter. Uiteraard hoe groter het pand, des te langer een energieadviseur bezig is met de inspectie en de uitwerking daarvan.

De meeste aanvragers kiezen het goedkoopste energielabel voor hun bedrijfspand. Kwaliteit is uiterst belangrijk, echter is het energielabel dusdanig gestandaardiseerd dat alle EPA-adviseurs volgens dezelfde richtlijnen en methoden werken.

Waarom is een energielabel voor een bedrijfspand duurder dan voor een woning?

Dit is een vraag die veel wordt gesteld. Simpelweg zijn het twee verschillende rekenmethodieken en hangen er andere verplichtingen aan. Een EPA-W adviseur inspecteert woningen en een EPA-U adviseur utiliteitsgebouwen. De opleidingen hierin verschillen sterk van elkaar. Daarnaast is een EPA-U adviseur verplicht om het pand visueel te inspecteren. Bij een woninglabel is dat doorgaans niet het geval. Dit maakt het veel arbeidsintensiever waardoor er ook meer uren in de prijs verwerkt zitten. Tot slot zijn de kosten voor de certificering van een BRL 9500-01 (woningen) lager dan die van een BRL 9500-03 (utiliteitsgebouwen).

Offerte energielabel bedrijfspand aanvragen

Op Energielabeloffertes.nl kunt u gemakkelijk en snel een aanvraag indienen bij meerdere energielabel bedrijven. Zij sturen u een prijs voor uw energielabel bedrijfspand welke u met de andere prijzen kunt vergelijken.

Waarom Energielabeloffertes.nl

  • Wij werken uitsluitend met BRL 9500-03 gecertificeerde bedrijven
  • Ervaren EPA-U adviseurs
  • Onafhankelijk & vrijblijvend
  • Binnen één uur meerdere offertes per e-mail