Waarom een energielabel bedrijfspand aanvragen?

Bij de verkoop of verhuur van uw bedrijfspand wordt u erop geattendeerd dat u een energielabel moet overhandigen aan de koper of de huurder. Maar waarom eigenlijk?

Ten eerste is het energielabel bedrijfspand verplicht vanuit de overheid.

Dit is verplicht sinds 1 januari 2008 en wordt actief gecontroleerd sinds 2015 door de ILenT (Inspectie Leefomgeving en Transport). Het energielabel is in het leven geroepen om de energieprestatie van een gebouw weer te geven. Niet alleen de koper/huurder, maar vooral de overheid krijgt zo inzage in de duurzaamheid van de vastgoedportefeuille van Nederland. De energielabels worden namelijk geregistreerd in een landelijke database.

De labelklasse voor de basismethode loopt van A t/m G waarbij G het minst energiezuinig is. Daarnaast worden er op het label energiebesparende adviezen gegeven welke positieve invloed hebben op het energieverbruik van het pand.

Advies voor verbeteren energielabel

Voor vastgoedeigenaren die hun panden actief willen verduurzamen, worden er ook energiebesparende adviezen uitgebracht door onze partners. Hierbij wordt er per maatregel bekeken of deze efficient toegepast zou kunnen worden op het betreffende pand. Hierbij wordt gekeken naar de invloed op het energielabel versus de terugverdientijd van de investering in de maatregel(en).

Energielabel C verplichting vanaf 2023

Alle kantoren moeten vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben wanneer die groter zijn dan 100 m2. De Nederlandse overheid vindt het dusdanig belangrijk dat het bedrijfsleven gaat verduurzamen en wil dat op deze manier stimuleren. De kans is groot dat kantoren (al dan niet tijdelijk) gesloten worden vanwege het ontbreken van een C-label

Heeft u een energielabel nodig? Plaats dan uw offerte aanvraag op onze website en ontvang tot 3 offertes van gecertificeerde aanbieders. Komt u er niet uit of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via info@energielabeloffertes.nl