Hoe wordt het energielabel vastgesteld?

Energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen? Via onze website kunt u eenvoudig meerdere energielabel aanbieders met elkaar vergelijken door meerdere offertes aan te vragen.

Voor een geldig energielabel is het nodig om een gecertificeerde adviseur een opname van het bedrijfspand te laten doen. Tijdens deze inspectie wordt er gekeken naar alle zaken die te maken hebben met de energiezuinigheid van het bedrijfspand. Denk hierbij aan de isolatie, het glas, verlichting, functie van het pand en de aanwezige installaties. Een EPA-adviseur inspecteert al deze zaken tijdens de opname van het pand. Een inspectie ter plaatse is ook verplicht voor een geldig energielabel.

BRL 9500 gecertificeerde bedrijven

Via onze website kunt u gemakkelijk verschillende offertes aanvragen voor het energielabel van uw bedrijfspand. Alle bij ons aangesloten bedrijven zijn BRL 9500 gecertificeerd, waardoor zij geldige energielabels voor bedrijven mogen opstellen en afmelden bij het RVO. Zo ontvangt u altijd een geldig energielabel voor uw bedrijfspand.

Waarom een energielabel aanvragen?

Bij verkoop of verhuur van uw bedrijfspand is het verplicht om een energielabel voor het desbetreffende pand te bezitten tijdens de overdracht. Heeft u geen energielabel? Dan riskeert u een hoge boete die kan oplopen tot duizenden euro’s. Daarom kunt u maar beter vroegtijdig een energielabel aanvragen. Vergelijk nu verschillende aanbieders door offertes aan te vragen.

Geldigheid van het energielabel

Een energielabel is 10 jaar geldig. Nadat u een geldig energielabel heeft aangevraagd en ontvangen voldoet u dus voor 10 jaar aan de labelplicht. Als u het pand verhuurt is het dus niet nodig om bij nieuwe huurders ook een nieuw energielabel aan te vragen. Als u energiebesparende maatregelen heeft genomen dan kan het wel interessant zijn om binnen de 10 jaar een nieuw energielabel aan te vragen. De kans is dan namelijk groot dat uw pand een groener energielabel krijgt.

Energielabel bedrijfspand offertes vergelijken

Wilt u gemakkelijk de prijzen van verschillende energielabels voor bedrijfspanden met elkaar vergelijken? Dan kunt u via onze website eenvoudig meerdere offertes aanvragen. Vervolgens kunt u kiezen voor de goedkoopste optie en wordt er door de gekozen aanbieder een geldig energielabel geleverd.